2019. Január 23. Szerda - Zelma

Elnöki mondatok.

A jövő Mazdái.

Forrás: ab

 A tavalyi év végén már beszámoltunk róla híreinkben, hogy a Mazda 2015-re mintegy 30 százalékkal kívánja csökkenteni típusai fogyasztását ITT. A nemrég kinevezett új elnök, Takashi Yamanouchi egy mostani bejelentésében további részletekkel szolgált a Mazda ezirányú fejlesztéseivel kapcsolatban.


 Benzines, dízel étvággyal.

 Yamanouchi elnök úr kijelentése alapján a Mazda hidrid és elektromos típusokat egyaránt kínálni fog a vásárlóknak a jövőben, de ezek megjelenése csak 2015-re várható a típuspalettán. Mindazonáltal a Mazda azon törekvése, hogy minél takarékosabb autókat fejlesszen, nem merül ki hibridek és elektromos autók tervezésében. Yamanouchi úr szerint a közeljövő új Mazda benzines erőforrások olyan takarékossági mutatókkal rendelkeznek majd, mint a mai dízelek, míg a jövő Mazda dízelmotorjai annyit fogyasztanak majd, mint a mostani hibridek. Az ezt lehetővé tévő, minden bizonnyal szenzációs új motor technológia bemutatása már Októberben, a Tokió Motor Show-n megtörténhet.Mazda Kazamai.

 Vegye meg, ha akarja!

 A Mazda elnöke elmondta, hogy a Mazda nem csak egy szűk rétegnek kínál majd hangsúlyozottan környezetbarát autókat, hanem a vásárlóközönség mintegy 90%-át kiszolgálhatják széles kínálatukkal. Az új környezetbarát Mazda típusok főbb jellemzői a csökkentett tömeg, alacsony légellenállás, indít-megállj automatika és a minimális gördülési ellenállás. Takashi Yamanouchi leszögezte, hogy az új megoldásokat nem osztják meg a főrészvényes Ford-dal, de esetleges technológia vásárlási szándékukra nyitottak.Mazda Taiki. 

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Lancia Rallye 037 Stradale 1982.

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 3915, 1850, 1245 mm

Tengelytávolság: 2440 mm

Hasmagasság: 

Saját tömeg: 1170 kg
Hengerelrendezés: 4 henger (soros)

Szelepek száma: 8

Szelepvezérlés típusa: DOHC

Furat/löket: 84 / 90 mm

Sűrítési viszony: 7,5:1

Feltöltés: Abarth kompresszor   
Motorbeépítés:  középen, hátsó tengely előtt keresztben

Tüzelőanyagellátás: 1db duplatorkú Weber karburátor

Sebességfokozatok száma: 5 
 

Hajtás: Hátsókerék

Lökettérfogat (cm3):     1995    
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):    207,8 (152,9)/ 7000
Nyomaték (Nm / 1 min):     226 / 5000

Gyorsulás 0-100 km/h: 7 mp.

Végsebesség: 220 km/h

Több autó