2017. November 23. Csütörtök - Kelemen

Mazda MPV

Vissza a topikokhoz

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!


mazda-auto.hu2 | 2017-04-21 15:00 pupos részére

Nem volt még ilyen problémánk.

Kyrsoh | 2017-04-21 14:48

Kedves Fórumtársak!

2002 végi Mazda MPV autóm alja erősen rozsdásodik (osztrák import, ugye), szeretném megjavíttatni, mert az autóval egyébként meg vagyok elégedve. Voltam vele vásárlás előtt márkaszervizben állapotfelmérésen, és ez bele volt kalkulálva az árba, csak egy váratlan kiadás miatt halasztanom kellett.

Tudtok olyan karosszériást/lakatost ajánlani, aki alaposan elvégezné ezt a munkát emberi áron? Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Baranyai vagyok, de jó szakemberért hajlandó vagyok kimozdulni a határ mellől.

Minden segítséget előre is köszönök! 

ep-son | 2017-04-11 22:05

Üdvözlök mindenkit! Kb. két hette vettem észre, hogy hosszabb helybenállás után kis olajfoltok vannak a földön a motor alatt. Ma elvittem a szerelőhöz, aki levette a “páncélt” és azt látta, hogy tiszta olaj az egész motor, a védő pedig tele volt olajjal, ahonnan csak 1 helyen tudott kicsepegni. Tehát a csepegés helye nem a forrás alatt van. Tisztára mosták a motrot és most néhány napig tesztelni fogom, hogy mi történik, hátha megjelenik valahol az eredete. Kérdezném, hogy van-e valamilyen kedvenc helye az olajnak, ahol megszökni szokott? Zárójelben: most is villog a légzsáklámpám, pedig már 4 műhelyben voltam. Az utolsó biztatott, hogy neki sikerülni fog, csak szoftot kell hozzá készítsen :)

Köszönöm! 

ep-son

dmcgabi | 2017-04-11 13:37

Tisztelt szakértő(k) !

Egy 2002-es RF5C motoros MPV kuplungjával kapcsolatban kérném a véleményüket.

2016 márciusában cseréltettem a helyi Mazda márkaszervízben komplett kuplung szettet, szimeringeket, vezetőcsapágyat, mindent ami motor és a váltó között van és a porlasztó alátéteket. Minden gyári KÉK  MAZDA OEM címkés. Pár hónap múlva feltűnt, hogy induláskor 1200-1500-as fordulatnál a kuplung felengedése közben az autó remeg, rázkódik. Ha pl.: dugóban araszolgatni kell -és gondolom megmelegszik- kifejezetten durva rángatás tapasztalható. Ha magasabb fordulatszámon csúsztatom (pl.: 2000-körül vagy felette) akkor nem jelentkezik a probléma, de ez hosszútávon nyilván nem egészséges a kuplungra nézve. Akkor is érezhető ez amikor mororfékkel lassítok 2-esben és csúsztatom rá a kuplungot. 

Szeptemberben vissza vittem a szervízbe ahol ellenőrizték a motortartó bakokat és a befecskendező rendszer korrekciós értékeit. Rendben találtak mindent ezért kicserélték a kuplung tárcsát és a szerkezetet.

A jelenség megmaradt. Azt mondták én használjam így, hátha bekopik a tárcsa és elmúlik a remegés. ők meg beszélnek a többi szervíz technikusaival és majd visszahívnak.

Nem múlt el, és nem hívtak vissza!

Márciusban én kerestem őket hogy legyen valami mert lejár a garancia. Ekkor némi vita és időhúzás után cserélték a lendkereket, a tárcsát és a szerkezetet.

A hiba azonban maradt! Mi lehet ez?

Az azért érdekes, hogy a gyári alkatrészek mindegyike Made in Japan,

kivéve a legdrágább tételt, a lendkereket. Annak ugyanis Made in CHINA olvasható a kék címkéjén.?

Válaszukat előre is Köszönöm!

almáspite | 2017-04-10 23:53

Tisztelt baj -és márkatársak! Segítsègetekre lenne szüksègem, az MPV jobb hátsó ajtaja nem nyílik. A zárral megküzdenék, találtam is leírást, de a kárpit levételére nem tudom hogy fogjak ilyen “szorult” helyzetben, szétbarmolni meg nem akarom. Nagyon kérném, ha valaki csinált már ilyet, írja meg, hogy kell. Úgy tűnik a szerkezet belűl szétesett, a manuális nyitás se működik, mert a fül lazán fityeg, nem oldja a zárt helyzetet

Köszi előre is!

71Laci | 2017-04-03 19:05 mpvban részére

Szia !! Csak hallottam ilyet de ott injektor probléma volt és ki égette a dugatyút!!

Joe1027 | 2017-04-03 12:14

Sziasztok!

Van egy 2005-ös MPV-m, 2 literes diesel. Segítenétek megmondani hol találom rajta az olajgombát?

Előre is köszönöm.

mpvban | 2017-04-03 11:50

Üdv Nektek!

Van egy 2003-ban gyártott dízel Mazda MPV-m és tegnaptól azt csinálja, hogy indításnál normálisan beindul, de azonnal leáll a motor. 

Télen már csinálta ezt, de akkor melegedés után megoldódott a probléma és szépen járt a motor. Most viszont nem. Most addig jár ameddig a gázpedált is nyomom. 

 

Kérdésem lenne, hogy találkozott-e már ilyen gonddal és mi lett a megoldás? egyáltalán milyen probléma lehet?

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!

 

mpvban 

sniper0428 | 2017-04-03 07:13

Üdv Mindenkinek! Mazda MPV 2004-es diesel gk-m van Tegnap a váltót hátramenetbe szerettem volna kapcsolni, de kissé recsegő hangot adott ki, és egy kis búgást hallottam, többszöri próbálkozás után sem sikerült, majd betoltuk és így előre indultam el. Hazaérve újra megpróbáltam, akkor már sikerült. Előfordult már valakinél ilíen jelenség. Hallottam még egy kis kopogó hangot is, ami eddig nem volt.

Előre is köszönöm!

pupos | 2017-04-02 16:24

Sziasztok!

Az MPV hátsóhíd szilent cseréjében tud valaki segíteni, hol lehet beszerezni, vagy gyártatni kell?

Tisztelt Mazda-Auto!

Szeretném kérdezni,hogy önök nem tudnak valami alternatívát ajánlani MPV hátsóhíd szilentre?

Válaszukat előre is köszönöm.

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!





Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó