2018. December 19. Szerda - Viola

Mazda MPV

Vissza a topikokhoz

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!


coolchar | 2017-06-10 15:32

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy honnan tudhatom hogy van e az autómba dpf szűrő. Olajcseréhez kérdezem mert Mazda olajat vettem és dpf -es. Mazda MPV 2004-es 2000 diesel. 

mazda-auto.hu2 | 2017-06-06 15:13 zozika részére

A kuplungcsőre gondolnánk, nem biztos, hogy teljesen kidurrant, elég ha csak belső szakadása van, és kipúposodik a külső burkolat.

mazda-auto.hu2 | 2017-06-06 15:09 Gyuszkó részére

Ha nem volt tartozék a fedélzeti számítógép, akkor sajnos nem lehet kiiratni.

mazda-auto.hu2 | 2017-06-06 15:03 tusortamas részére

Ekkora fogyást már szabad szemmel is kell látni, ha nem az olajba nyomja. Olaj nem vizes? Vízszivattyúnál nincs folyás? Csövek bilincsei át lettek nézve?

kpeter | 2017-06-06 09:09 zozika részére

Szia Zozika,

nekem egy kicsit más volt a jelenség néhány éve, egyik pillanatról a másikra beesett a kuplungpedál, akkor lendületből begurultam egy benzinkúthoz, onnan trélerrel a szervízbe. A kilyukadt kuplungcsövet cserélték 10e Ft-ért, azóta jó. Munkahengerről szó sem volt, lehet, hogy Nálad más a helyzet. Akkor azt mondta a szerelő, hogy ha ismerem az autómat, akkor kuplung nélkül is elevickélhettem volna hozzá, mert a megfelelő fordulatra pörgetve a motort, lehet váltani. Hát én ezt nem próbáltam meg.

Üdv.:: Péter

zozika | 2017-06-06 08:43

 

sziasztok   a mpv -mmel múlt héten voltam szervízben…...munkahelyre  menet  a kuplungom egyre kevésbbé emelt ki  , aztán benn ragadt és nem tudtam  váltani  , beszéltem a szerelővel és valahogy kettesben elevickéltem   a szervízbe  ,,  megnézés  nélkül azt mondta   hogy  fő munkahenger csere és a kis munkahengert is cseréljük  mert így   100 ezer kilóméterig nem lesz  semmi bajom  vele , ( olaj volt benne    nem az olaj  folyt el hanem levegős lett a rendszer)    4 nap  és elkészült  ,, szuper     3 napig  jártam vele  majd  tegnap a családdal megpakolva   Velencén  ugyan az  ,,..pedál lenn   ,,nem ugrik  vissza  v...váltani képtelenség  …. apósom   80 éves  ….szerelő volt   mondta  már  a szerviz közben  is  hogy  hülyeség  cserélni a munkahengert  mert nem tud elromlani  ...csak a gumigyűrű  és csak azt kéne cserélni ,,, szerencsére ő is ott volt  és  látta és tapasztalta  mi van  , egyből  azt mondta    ...mondtam  hogy nem kellett volna cserélni  ,, de ha a henger vadi új  akkor  biztos nem ott van a baj  hanem az összekötő csövek  vagy a tartály lehet a baj ,,biztos repedtek  ( hajszál ) és  levegőt  kap a rendszer  ...ezért  puhul le a kuplung  ,, próbáltuk  utána tölteni  ( mert most  kevés volt benne az olaj és légtelenítettünk  de  nem ok  ,, most várom a szerelőt  hogy oldja  meg  ha már  a semmiért ott hagytam  53 ezret …… van valamilyen  tapasztalatotok vagy tanácsotok    ezzel kapcsolatban ??  köszi  minden infót előre  is  

Gyuszkó | 2017-06-05 18:32

sziasztok

esetleg nincs valakinek szerelési utasítás mazda mpv2 hez?

vagy hogyan tudnám kiiratni a fogyasztást az óracsoportra. a műszerfalon találtam egy nem használt kapcsolót,aljzattal kábelekket. de nem tudom oda milyen kapcsoló kell. milyen cikkszámú. esetleg valami ötlet?

tusortamas | 2017-06-05 14:37

Sziasztok, 

van esetleg valakinek valami tippje, hogy hol folyhat el a hűtővíz? pár napja (kb 2 napja) enyhe “víz szagot” éreztem a motortérből, de látni nem láttam víz nyomát és nem láttam, hogy folyna a hűtővíz. Tegnap azonban mikor megálltam a benzinkútnál pár saroknyira itthonról, egy pillanat alatt elfolyt az összes hűtőfolyadék. Feltöltöttem ion cserélt vízzel és hazagurultam kb 300m-t de mire hazaértem megint majdnem teljesesen elfogyott… Felülről nem látok semmit a motortérben, alulról próbáltam alámászni, de csak mérsékelten sikerült, egyelőre nem sikerült megállapítsam, hogy honnan jön a lé… valakinek esetleg valami ötlet (tudom, hogy ez így túl tág, de sok csodát olvastam már tőletek itt a fórumban)...

INDYGO | 2017-06-03 09:26 ep-son részére

Szia!

Nem próbálod meg a kedves szerelővel legalább a felét fizettetni? Ez elég nagy szakmai hiba, hogy akksi töltése helyett inkább bikázzunk, csak minél előbb szabaduljon a kuncsafttól. Persze ha nem így van, és te normális szerelőnek tartod, akkor megértem a döntésedet is.

ep-son | 2017-06-02 22:16

Sziasztok, beszámolok a fejleményekről légzsákvezérlő ügyében. Mivel a mátészalkai Mazda szervíz nem rendelkezik megfelelő elektronikai diagnosztikus eszközökkel, a debreceni szervízbe irányítottak, ahova a tegnap el is jutottam. Az első műszer ott sem mutatta ki a hibát, de a második műszeres vizsgálat illetve bizonyos pin-ek kis dróttal történő párosítása után ugyanazt a diagnózist adták, amit már itthon is: légzsákvezérlő egység hiba. Éspedig fizikális hiba, ami valószínüleg a hegesztésnek vagy bikázásnak tudható be. Kiszedték a cserére szoruló alkatrészt, amit a táskámban hoztam haza. Most már nem villog a jelző, hanem folyamatosan ég :) Potom 17 ezerbe került a kiruccanás.

Szóval várom és köszönettel elfogadom az ajánlatot a bontott egységre.

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!

Autó katalógus

Jaguar XJ-13 1964

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4483, 1854, 965 mm

Tengelytávolság: 2438 mm

Saját tömeg: 998 kg
Hengerelrendezés: 12 henger V alakban

Szelepek száma: 24

Furat/löket: 87 / 70 mm

Sűrítési viszony: 10,4:1  
Motorbeépítés:  középen, hátsó tengely előtt

Benzin befecskendezés 
Lökettérfogat (cm3):     4994    
Szelepvezérlés típusa:   DOHC
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):     509(374,3)/ 7600
Nyomaték (Nm / 1 min):     523/ 6300

Sebességfokozatok száma: 5 

Gyorsulás 0-100 km/h: nincs adat

Végsebesség: 274 km/h

Mindössze 1 darab példány készült.

Több autó