2019. Január 23. Szerda - Zelma

Mutasd meg újra RX-8 turbó!

Mazda RX-8 SP Turbó

Forrás: aums

 Az Ausztrál Mazda központot is lenyűgözhette a turbósított RX-8 teljesítménye, hiszen az autót 2009 után 2010-ben is elindítják a Targa Tasmania Rally-n. Az egzotikus autócsodákat is felvonultató versenyen az idén bemutatkozott RX-8 Turbó rögtön az abszolút kategória tizedik helyén végzett, a 2008-as győztes Steve Glenney irányításával. 


Jövőre nincs akadály.

A 2010-es versenyen szintén a tapasztalt Steve Glenney fogja vezetni a turbósított wankelest, míg a navigátori székben jól megszokott társa,  Bernie Webb foglal majd helyet.

"Volt néhány problémánk az idei évben, melyek magakadályozták, hogy az első háromban végezzünk. Bizom benne, hogy a Mazda csapat erősebbé és gyorsabbá tette az autót, így jövőre bármi lehet." - mondta Glenney.

Mazda RX-8 SP Turbó.

Lamborghinik és Porschék egy Mazda célkeresztjében.

 Allan Horsley, az ausztrál Mazda Motorsport főnöke, illetve az RX-8 SP turbó gondolatának kiagyalója szerint a turbófeltöltéses bolygódugattyús motorral hajtott RX-8 kezelhetőségben máris felülmúlja a piacon kapható legdrágább versenygénekkel rendelkező autókat. Szerinte az idei évben csak a tapasztalatok hiánya akadályozta meg őket a jobb helyezésben. "Hat hónap elteltével immár van egy kezelhetőségi csomagunk (az RX-8), mely túlteljesíti a versenyen domináns Porschékat és Lamborghiniket ezen a téren."-mondta Horsley. "Az RX-8 SP kimondottan könnyedén vezethető versenytempóban. Az 50/50 százalékos súlyelosztás tökéletes, az autó komfortosan kezelhető a szűk és váltott kanyarokban, de nagyon stabil a nyújtott íveken is."

 " A következő évi Targa ismét nagy kihívást jelent majd, hiszen a nagyon erős és drága Porschék, Lamborghinik mellett olyan új kihívók is megjelennek majd, mint a Nissan GTR. Mégis azt mondom, hogy további tesztelések eredményeként az RX-8 ellophat néhány szakaszgyőzelmet, és végül legyőzheti a nehézsúlyú ellenfeleket."-mondta a megszállott sportigazgató.

Mazda RX-8 SP Turbó. 

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Jaguar XJ-13 1964

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4483, 1854, 965 mm

Tengelytávolság: 2438 mm

Saját tömeg: 998 kg
Hengerelrendezés: 12 henger V alakban

Szelepek száma: 24

Furat/löket: 87 / 70 mm

Sűrítési viszony: 10,4:1  
Motorbeépítés:  középen, hátsó tengely előtt

Benzin befecskendezés 
Lökettérfogat (cm3):     4994    
Szelepvezérlés típusa:   DOHC
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):     509(374,3)/ 7600
Nyomaték (Nm / 1 min):     523/ 6300

Sebességfokozatok száma: 5 

Gyorsulás 0-100 km/h: nincs adat

Végsebesség: 274 km/h

Mindössze 1 darab példány készült.

Több autó