2019. Január 23. Szerda - Zelma

Mazda RX-8 turbó a Targa Tasmania rally-n.

Mazda RX-8 Targa Tasmania

Forrás: ab

 Az idén is megrendezésre kerülő Targa Tasmania Rally-n egy turbósított Mazda RX-8 is indul. Az öt napon és közel 2000 km-en át zajló viadal kiváló erőpróba lesz a Mazda Ausztrália Motorsport részlege által felkészített wankel rendszerű bolygódugattyús erőforrással szerelt RX-8 Turbó számára, amely a kétkerék hajtású "bemutatóautók" kategóriájában indul.   


 Bolygódugattyús új szerepben.

 A Mazda RX-8 Renesis nevű 1308 köbcentiméter kamratérfogatú motorja a gyári állapotában 231 lóerőt teljesít. A Mazda Motorsport Ausztrália közreműködésével végrehajtott turbósítás után ez az érték 275-re nőtt, míg a csúcs nyomaték 300 Nm-re változott.Mazda RX-8 Targa Tasmania Rally.

Az autó pilótája a versenyen ötödször induló Steve Glenney lesz, míg a navigátori székben Bernia Webb foglal majd helyet. Glenney komoly reményekkel vág neki a viadalnak, véleménye szerint az RX-8 tökéletes 50/50 arányú súlyelosztása komoly előnyt jelent majd a verseny szűk és nagyon kanyargós útjain.

 Kihívás, kihívásos időszakban.

 A Mazda Ausztrália Motorsport részlegének vezetője - mert ott ilyen is van,- Allan Horsley  nagy eredménynek tartja, hogy még a jelenlegi nehéz időszakban is az eddigi legnagyobb Targa csapatukat tudták összehozni. Ezzel is a "zoom-zoom" szellemiség részét alkotó motorsport hagyományokat ápolják. Elmondása szerint bár az RX-8 felkészítése a lehető legjobb versenyképesség jegyében zajlott, mégis maradnak nyitott kérdések:

 " A Targa Tasmania nem egy könnyedén vehető verseny. A 2000 km-en és öt napon át tartó sprint embert és gépet egyaránt igénybe vesz. A Mazda RX-8 nagy potenciállal rendelkezik, de rally környezetben ismeretlenül mozog, így meglehetősen nehéz megmondani, hogyan bizonyít majd a versenyen."Mazda RX-8 Targa Tasmania Rally.

A Mazda Ausztrália az RX-8 Turbó mellett, egy Mazda3 MPS-t is indít a tasmán ördög otthonában zajló versenyen. Korábbi versenyről: ITT !  , Mazda RX-8 turbósítás: ITT !

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó