2018. Július 16. Hétfő - Valter

2008.01.08.

Mazda hírek

Idei első Mazda szállítmány.

Forrás: mazda

 A tegnapi napon különleges ünnepség keretében útnak indította az első idei komphajóját a Mazda. Az ünnepség a hiroshimai Mazda főhadiszállás közelében található kikötőben zajlott. A jelenlevő Mazda elnök, Mr Hisakazu Imaki mellett magas beosztású tisztségviselők és sok gyári dolgozó is végignézhette, ahogy az utolsó autókat is berakodják a hatalmas szállítóhajóba. 


 Ez az első szállítmány főleg Mazda2 és Mazda CX-7 típusokat tartalmazott. Hisakazu Imaki, a Mazda első számú vezetője, a megjelentek előtt vázolta a Mazda középtávú stratégiai céljait. Ebből kiderült, hogy 2010-re szeretnék elérni az egy éven belül világszinten eladott 1,6 millió gépkocsit.Az óriás komphajó mellett a Mazda elnöke szónokol, aki a megszokottól eltérően gyakran jelenik meg a gyár dolgozói előtt, ezzel is kifejezve a megbecsülésüket. 

 Elhangzott, hogy a Mazda immár több mint 140 országban kínálja autóit és az eladások növekedésében komoly szerepet játszik a legnagyobb régiós központok gyári felügyelete is. A Mazda elnöke szerint a vásárlók elégedettsége a legfontosabb szempont, ezért a Mazda továbbra is olyan autókat akar gyártani, melyek megjelenése vezetésre csábító, és aki kipróbálja újra és újra vezetni akarja ezeket az autókat. Természetesen mindezen tulajdonságokat a lehető legmagasabb fokú környezet kímélés szem előtt tartása mellett kívánja a Mazda elérni.Külön érdekesség az RX-8 kabriolet, melyet az ilyen ünnepélyes alkalmakkor használ a gyár. Szériakivitel nem várható, mivel a jelenlegi karosszéria szerkezete nem teszi lehetővé a tető elhagyását.Ünnepség az idei első Mazda szállítmány útnak indulása alkalmából.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó