2018. Január 19. Péntek - Sára

2007.12.19.

Mazda hírek

Öt csillagot kapott a Mazda2.

Forrás: Mazda

Az elérhető maximális öt csillagos osztályzatot kapta az új Mazda2, az Euro NCAP töréstesztjén. Az európai ütközésbiztonsági vizsgálatokat végző szervezet a Mazda5 után immár a második Mazda típusnak adja a legjobb értékelést. Megjegyezzük, sok egyéb Mazda típust eddig nem vizsgáltak Európában. 


 A tesztet elért eredmény igazolja a Mazda2 elsőrangú utasvédelmét. Az új kis Mazda ezen kívűl kimagasló takarékosságával és felhasználóbarát szolgáltatásaival is felhívja magára a figyelmet.

 Érdekesség, hogy a Euro NCAP intézet mérései hatására korábban módosította a Mazda a légzsák vezérlő egység programozását, melyet az eddig már átadott autókon visszahívás keretében orvosolnak a szervízek. Frontális ütközés esetén a mérések alapján az utasok térdei és a vezető bokái is biztonságban vannak. Ez még a különböző ülésbeállítások esetére is egyértelműen kijelenthető. Oldalsó ütközés után az ajtók nyithatóak maradtak, mindössze egy pont levonást határoztak meg a bírák. Az új Mazda2 a kisebb gyermekeket is maximálisan védi, a bírák mindössze, a csak márkaszervízben kiakpcsolható jobb első légzsák, illetve a csak lehajtott napellenzőnél olvasható figyelmeztetés (gyermekülés beszerelés) miatt marasztalták el a gyárat. Megjegyezték továbbá, hogy az ISOFIX rögzítésre utaló jelzés viszonylag kis méretű a hátsó üléseken. Gyalogosvédelem szempontjából összeségében szintén kiválósan teljesített a legkisebb Mazda típus. 

Az új Mazda2 ötcsillagos eredménnyel zárta a EURO NCAP töréstesztjét

 Az új Mazda2 mintegy 100 kilogrammal könnyebb elődjénél. Kifejlesztése közben a súlycsökkentés kiemelt szerepet kapott, hiszen így egy időben a takarékossági, kezelhetőségi és biztonsági jellemzőket is fokozhatták a mérnökök. A Mazda a fontosabb helyeken erősebb acélokat alkalmazott, amely segíti a karosszéria ütközési energia elnyelését, annak "leépítését", illetve megakadályozza az utaskabin deformációját.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Lamborghini Countach QV 1985-1988.

Ajtók száma:  2
Ülések száma: 2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4170, 2000, 1070 mm

Tengelytávolság: 2500 mm

Hasmagasság: 105 mm
Hengerek:  12 henger V alakban 60°

Szelepek száma: 48 
Motorbeépítés:  hátsó tengely előtt hosszában

Szívómotor, karburátorok. (néhány késői USA verzió befecskendezővel) 

Lökettérfogat (cm3):   5167

Furatxlöket (mm): 85,5x75 mm  
Sűrítési viszony: 9,5:1    
Teljesítmény (LE/ 1 min): 455 /7000 
Nyomaték (Nm / 1 min): 501/5200

Sebességfokozatok száma: 5

Hátsókerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/h: 4,8 mp.

Gyártott darabszám: 610

Végsebesség: ~295-310 km/h

Több autó