2018. Július 19. Csütörtök - Emília

2007.12.19.

Mazda hírek

Öt csillagot kapott a Mazda2.

Forrás: Mazda

Az elérhető maximális öt csillagos osztályzatot kapta az új Mazda2, az Euro NCAP töréstesztjén. Az európai ütközésbiztonsági vizsgálatokat végző szervezet a Mazda5 után immár a második Mazda típusnak adja a legjobb értékelést. Megjegyezzük, sok egyéb Mazda típust eddig nem vizsgáltak Európában. 


 A tesztet elért eredmény igazolja a Mazda2 elsőrangú utasvédelmét. Az új kis Mazda ezen kívűl kimagasló takarékosságával és felhasználóbarát szolgáltatásaival is felhívja magára a figyelmet.

 Érdekesség, hogy a Euro NCAP intézet mérései hatására korábban módosította a Mazda a légzsák vezérlő egység programozását, melyet az eddig már átadott autókon visszahívás keretében orvosolnak a szervízek. Frontális ütközés esetén a mérések alapján az utasok térdei és a vezető bokái is biztonságban vannak. Ez még a különböző ülésbeállítások esetére is egyértelműen kijelenthető. Oldalsó ütközés után az ajtók nyithatóak maradtak, mindössze egy pont levonást határoztak meg a bírák. Az új Mazda2 a kisebb gyermekeket is maximálisan védi, a bírák mindössze, a csak márkaszervízben kiakpcsolható jobb első légzsák, illetve a csak lehajtott napellenzőnél olvasható figyelmeztetés (gyermekülés beszerelés) miatt marasztalták el a gyárat. Megjegyezték továbbá, hogy az ISOFIX rögzítésre utaló jelzés viszonylag kis méretű a hátsó üléseken. Gyalogosvédelem szempontjából összeségében szintén kiválósan teljesített a legkisebb Mazda típus. 

Az új Mazda2 ötcsillagos eredménnyel zárta a EURO NCAP töréstesztjét

 Az új Mazda2 mintegy 100 kilogrammal könnyebb elődjénél. Kifejlesztése közben a súlycsökkentés kiemelt szerepet kapott, hiszen így egy időben a takarékossági, kezelhetőségi és biztonsági jellemzőket is fokozhatták a mérnökök. A Mazda a fontosabb helyeken erősebb acélokat alkalmazott, amely segíti a karosszéria ütközési energia elnyelését, annak "leépítését", illetve megakadályozza az utaskabin deformációját.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Lamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce 2009

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2+2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4705, 2058, 1135 mm

Tengelytávolság: 2665 mm

Hasmagasság:       mm

Légellenállási együttható:

Saját tömeg: 1565 kg
Hengerelrendezés:12 henger, 60 fokos V alakban.

Szelepek száma: 48

Furat/löket: 88 / 89 mm

Sűrítési viszony: 11,0:1   
Motorbeépítés:  Hátsó tengely előtt hosszában, középen

Benzin befecskendezés

Sebességfokozatok száma: 6 automata 

Négykerék-hajtás
Lökettérfogat (cm3):  6496    
Szelepvezérlés típusa:   Dohc
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):   670,2 (492,9)/ 8000
Nyomaték (Nm / 1 min):     660/ 6500

Gyorsulás 0-100 km/h: 3,3

Végsebesség: 337 km/h

Összesen 350 darab készült.

Több autó