Mazdához kapcsolódva.

2017. November 23. Csütörtök - Kelemen

2013.09.24.

Mazda hírek

Új Mazda3, okostelefon, web...

Mazda Connect.

Forrás: Mazda

   Az új Mazda3 egyik meglepetése lesz az eddig ismert rendszereknél jóval szélesebb lehetőségeket kínáló Mazda Connect rendszer. Az új rendszer mélyebb kapcsolatot épít ki a vezető és az autó között, segítségével még jobban a vezetésre koncentrálhatunk. A Mazda által kifejlesztett teljesen új HMI rendszer alapja egy unikális kijelző rendszer.  Amennyiben túl sok információt kell egyidejűleg közölni az autó vezetőjével, az új HMI rendszer működésbe lép, hogy az autó vezetője továbbra is az útra, a vezetésre tudjon koncentrálni. 


 Aha, de ez nem az A-ha.

 

 A Mazda Connect által nyújtott lehetőségek egyike, a HARMAN cég AhaTM  nevű, kimondottan autók részére kitalált webes szolgáltatásához kapcsolódás. A Mazda az első autógyár, mely aláírta a szolgáltatás egész világra kiterjedő használati jogát. Az Aha első körben Japánban, több más ázsiai országban, illetve Közép, és Dél-Amerikában kerül bevezetésre, egyidőben az új Mazda3 piacra kerülésével. Japánban ez lesz az első autó, mely alapfelszereltségként tartalmazza az eszközt, mellyel okostelefonon keresztül az autóban is hallgathatunk internet rádiót, illetve kijelezhetünk egyéb internetes tartalmakat.

 

Mazda ADD kivetítő.

 

 Egy egyszerű okos telefonos alkalmazás letöltésével több mint 40000 felhő alapú audió és információs állomás érhető el, úgy mint internet rádiók, műsortárak (podcast), audiókönyvtárak, Facebook és Twitter támogatás, és egyéb különböző helyszínekhez köthető szolgáltatások. Az Aha helyi megállapodások részeként (nem gyári) több mint tíz autómárkával van kapcsolatban a világ 50 országában, elsősorban Európában és Észak-Amerikában.

 

Összegezve a Mazda Connect rendszere a következő szolgáltatásokat kínálja:

 

- Elérhetővé teszi különböző internetes alkalmazások és szolgáltatások használatát az autóban, az okos telefonunkhoz kapcsolódva.

- Az autóban az előbbi célból letöltött szoftver bármikor frissíthető, hogy újabb funkciókat is támogasson, így más okos telefonunkhoz is frissíthetjük a rendszert, illetve bármikor naprakésszé tehetjük.

- A flexibilis hardver struktúra alapja, hogy minden funkcióhoz külön egység tartozik, mely lehetővé teszi, hogy a rendszer széles körű igényeknek felejen meg.

- A későbbiekben a szolgáltatások és alkalmazások köre bővül majd.

Az új Mazda3  központi kijelzője.

 

 

Következő generációs HMI rendszer elemei:

 

A képen látható elemek közül az egyessel jelölt a 7 collos központi kijelző, mely a műszerfal tetején helyezkedik el, így könnyen látható, nem kell lenézni a szélvédő magasságából. A kettessel jelölt forgatható-nyomható nagy kontroll gomb a könnyű kezelhetőség szem előtt tartásával lett megtervezve. A hármassal jelölt felnyíló Aktív Vezetési Kijelzőre (ADD) a kilométeróra felett olyan fontos információk vannak a vezető elé vetítve, mint az autó sebessége, vagy a kanyarról-kanyarra navigációs parancsok. A különböző funkciók hangutasítással is vezérelhetők.

Mazda HMI.

 

 

 

 

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Mazda RX-8 2002-2012.

Ajtók száma:  2+2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4430/1770/1340 mm

Tengelytávolság: 2700 mm
Ülések száma:   4
Hengerelrendezés: 

Kéttárcsás wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 2
Motorbeépítés:   elöl, hosszában

Szívómotor, szekvencionális befecskendezés

Sebességfokozatok száma: 5, vagy 6 kézi 
Kamratérfogat (cm3):   2 x 654 = 1308   
Sűrítési viszony: 10,0:1    
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 192 (141)/7000, illetve 231 (170)/8200 
Nyomaték (Nm / 1 min): 220/5000, illetve 211/5500

Gyorsulás 0-100 km/h: 7,2 és 6,4 mp.

Végsebesség: ~223, és ~235 km/h

Több autó