2019. Június 16. - Jusztin

Házunk tája: Pioneer-Mazda6.

Mazda6 Pioneer fejegységgel.

Forrás: Autó-Expanzió Kft.

 Az érthetetlenül háttérbe szorult minőségi zenehallgatás alapjainak megteremtése mellett  teljes Európa térképes navigáció, beépített bluetooth kihangosító, dvd filmek lejátszása, különböző külső eszközök, akár tolatókamera csatlakoztathatósága is rendelkezésünkre állhat, egy komoly mai dupla dines, vagy kihajtható kijelzős fejegység beszerelése esetén. Legutóbb a már "megszokott" Kenwood-ok helyett, egy Pioneer-ral akadt dolgunk. 


 Zeneügy.

 A minőségi zenehallgatásra tett megjegyzésem azért ebben az esetben nem teljesen érvényes, hiszen a Radiant Ében színű Mazda6 Sport 2,2 CD-ben már gyárilag is BOSE hangrendszer volt, amely azért már a vájtfülűeket sem késztetiA Mazda6 kűrített középkonzola. azonnali fanyalgásra. Hosszabban hallgatva azért megvannak a maga gyengeségei, de mindegy, az audiofil autóhifiről majd esetleg talán máskor lesz alkalmam cikkezni.

  Szóval a Mazda6 BOSE hangláncából a gyári 6 lemezes CD/MP3 fejegység kiszerelése után is megmarad a hangképzés folyamatának utolsó 90 százaléka, hiszen a Pioneer beszerelése után is a BOSE mérőmikrofonnal és hangprocesszorral kombinált erősítője végzi a helyükön hagyott szintén BOSE márkájú hangszórók és mélysugárzó meghajtását. Mindössze annyi változik, hogy ezentúl az újonnan beszerelt fejegységtől kapja a feldolgozandó audió jelet, nem pedig a korábbi gyáriból. 

 Majdnem kompromisszum-mentes.

 Az új Mazda6 kormányáról már nem csak a rádió, hanem a fűtés-szellőzés, a gyári kihangosító (felszereltség függő) és a fedélzeti komputer is vezérelhető. Azt, hogy ezen funkciók közül miről kell lemondanunk a gyári rádió-CD egység lecserélése után, részben a beszerelendő új fejegység márkája, részben pedig az anyagi ráfordítás mértéke határozza meg.  

Összeszerelés előtt a Mazda6 műszerfala, és még a kormánykerék is hiányzik.

 Amennyiben nem akarunk lemondani a fedézeti számítógép funkciói közötti lépegetésről, akkor csakúgy mint esetünkben, szükség lesz a kormány kapcsoló, és a középkonzol feletti kijelző cseréjére is, természetesen a megfelelő kábelezéssel együtt. Azt tudnunk kell, hogy a klíma vezérlése a kormányról még ezen alkatrészek cseréjével sem lesz megoldható ezután, és a pontos idő fenti kijelzéséről is le kell mondanunk, de ez úgyis minden fejegységben benne van.

A Pioneer pozícionálása az új keretben.

 Minden a helyén.

 A beszerelés folyamán a gyári műszerfalhoz tökéletesen passzoló keretbe kerül a dupla, vagy szipla DIN méretű új mindentudó fejegység, amely most egy Pioneer AVIC F910 BT volt. A többek között 99,9%-os Magyarország térkép lefedettség szoftverrel ellátott dupla-dines japán, a bevezetőben már részletezett szolgáltatásokat nyúltja. A beszerelés során a készülék GPS antennája rejtett helyre kerül, egyedül a kihangosító apró mikrofonja jelenik meg új elemként a szélvédő felső sarkában, vagy például a kormányoszlop borításán.

Végleges helyén a Pioneer F900 BT.

Kapcsolódó cikkek: CIKK 1CIKK 2.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Aston Martin DB7 1993

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2+2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4631, 1820, 1238 mm

Tengelytávolság: 2591 mm

Hasmagasság:  152 mm

Légellenállási együttható: 0,31 cw

Saját tömeg: 1650 kg
Hengerelrendezés: 6 henger, soros

Szelepek száma: 24

Furat/löket: 91 / 83 mm

Sűrítési viszony: 8,3:1

Feltöltő: Eaton M90 kompresszor    
Motorbeépítés:  elöl, hosszában

Benzin befecskendezés

Sebességfokozatok száma: 5 
Lökettérfogat (cm3):     3239    
Szelepvezérlés típusa:   Dohc
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):     339,7(249,8)/ 5500
Nyomaték (Nm / 1 min):     488/ 3000

Gyorsulás 0-100 km/h: 5,9

Végsebesség: 253 km/h

Több autó