2017. Január 17. Kedd - Antal

MAZDA6 Sportkombi.

Mazda6 Sportkombi

Forrás: am

 A Mazda6 Sportkombi kivitelével a Mazda megmutatja, hogy lendületes és szép formában is lehet nagy csomagteret és kényelmes utasteret elhelyezni. A japán gyár igazolja, hogy egy úgynevezett "életmód kombira" vágyónak sem kell lemondania a kombik nyújtotta praktikumról.


 Igazi kombi, ami szép.

 Az egymással presztízs-iszapbírkózást folytató prémiummárkák belehajszolják magukat és vásárlóikat a rongyrázás egy teljesen eszetlen változatába: a "portosan aktív" életmódot folytató embereknek "dinamikusan elegáns" kombikat kínának, melyeknek lendületes vonalakkal megrajzolt hátulja nevetségesen kis csomagteret rejt. A család rendes úti poggyásza helyett golfzsákra méretezik őket - aki nem golfozik szégyelje magát, és ne reklamáljon alapon! Aki meg golfozónak akarja mutatni magát, fizessen ki tizenakárhány milliót egy kocsiért, amely körülbelül annyit ér, mint a hegyes orrú, tyúkszemcsináló cipő.Mazda6 Sportkombi.

 Praktikus zoom-zoom.

 Ésszerű példának a Mazda6-os kombit is tarthatjuk. Ízlésbeli dolgokról nem érdemes vitázni, de talán senki sem állítja, hogy nem néz ki jól - legalább olyan mutatós, mint az európai csodák. Viszont elképesztő, mi mindent lehet bepakolni a magasra nyíló csomagtérajtó jókora nyílásán: a padló hosszúsága 195 centi, a maximális térfogat 1751 liter, és még a biztonság sem szenvedett csorbát, hiszen erős elválasztó hálót lehet beakasztani az utasok védelmére, fürkész tekintetek elől pedig poggyászroló védi a holmit.http://www.mazda-auto.hu/kepgaleria-mazda6.html

 A padló alatt van még egy kis ügyes tárolórekesz, az egyik mélyedésében gumijavító nyálkával és kompresszorral, pótkerék tehát nincs. Piros pontot érdemel viszont a hátsó támlák két kioldókarja a csomagtartó oldalfalán (Karakuri), s az, hogy ezeket meghúzva a támlák ledőlésével, és az ülőlapok kimozdulásával teljesen sík a padlót kapunk..Mazda6 Sportkombi.

Otthonosan hagyományos.

 Elégedettek lehetünk a Mazda6 utastérrel is, elöl és hátul egyaránt bőséges a hely, és nagyon jól kiformáltak az ülések. Tesztkocsink bőr és szövet kárpitozású volt. A berendezés és a kezelés örvendetesen hagyományos, bárminemű rejtvény nélkül: jól megmarkolható kézifékkar, jól kézre eső és simán járó váltókar, szokványos kapcsolók és kijelzők. Csak a műszeregység grafikája nem tetszett, de ezt sem esztétikailag, hanem ergonómiailag kifogásolom: a túlzottan "űrhajós", színes-szagos, agyontervezett csicsa-micsa az én szememben visszalépés a korábbi évek fekete alapon zöldes-fehér számjegyeihez és mutatóihoz képest.Mazda6 Sportkombi.

Továbbá egy kombiban kissé nevetséges felvágásnak hat a "könnyűfém pedálsor". Előrelépés viszont, hogy a volánküllőkről kezelhetjük a sebességrögzítőt, a rádiót, sőt még a klímát is. Apropó rádió: nem véletlenül Bose, pazarul szól, élvezettel lehet igényes zenét hallgatni rajta.

Sikeresen rázoomolhatunk a lényegre.

 Ezt most ne fotós értelemben vegyék: a Mazda Zoom-zoom érzést kerestük a tágas kombiban, és meg is találtuk. A 2,0 literes dízel telt, testes hangja nekem kimondottan tetszett, nála jobban már csak a teljesítménykifejtés: alacsonyan jön a nyomaték, akár a falvakon is végiggurulhatunk hatodikban, a csúcsteljesítmény már 3500-nál jelentkezik, és végig szép egyenletesen nő a hajtóerő. Gyönyörűség országúton repeszteni vele, a felső fokozatban utazva, előzésekhez egyet-kettőt visszakapcsolva.Mazda6 Sportkombi.

 Kanyarok előtt csak kicsit kell strapálni a jól adagolható féket, mert kocsonk mintha sínen menne , meg sem rezdül olyan sebességnél, ahol már izomból kell tartani a nyakunkat. Remek a futómű, csakugyan sportos, ennek ellenére jól kirugózza az úthibákat, csak durvább aszfaltdudorok ütnek át néha. Ilyen autóval nem nehéz nagy átlagsebességet tartani, stressz nélkül.Mazda6 Sportkombi.

 Fényes csillag.

 Méghozzá bármelyik napszakban, A xenonfényszóró nappallá varázsolja a sötétséget, csak az a kár, hogy - éppen az átlagosat jóval meghaladó hatótávja miatt - nagyon ritkán lehet ráadni a távfényt, mert messziről vakítja a szembejövőket. Ám nagyon hatásos a tompított is. Az sem mellékes, hogy a 6,9 literes tesztfogyasztás jó 900 kilométeres hatótávolságot ad ki - nem kell sűrűn megállni a benzinkútnál.Mazda6 Sportkombi.

 A Mazda6-os kombinak relatíve korrekt az ára, nagy használati értéket, tágas és kényelmes karosszériát, gazdag felszereltséget kapunk érte, amelyre ráadás a hagyományosan jó Mazda-megbízhatóság, a precíz összeszerelés, a jó minőségi hatás, valamint az autózás és a zene élvezetének kombinációja. Defektet meg, ugyebár, nem kötelező kapni.  KK-amMazda6 Sportkombi. 

Mazda6 képgalériaMazda6 bemutató

Ossza meg!

Vissza: Tesztek
címkék:

Kommentek

peter | 2009-03-16 19:57 Válasz erre

EZ MAZDA!!!!
Nekem, 2200-as kis teher
aútómvan. hibátlan!
300 000 ezer km van benne
de csak olaj és szürokön kívül semmit nem kellet cserérni!
A kisbusz minindíg tudja a 110/km/h akár 1,5T teherrel!!!!

1

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Mazda RX-8 2002-2012.

Ajtók száma:  2+2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4430/1770/1340 mm

Tengelytávolság: 2700 mm
Ülések száma:   4
Hengerelrendezés: 

Kéttárcsás wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 2
Motorbeépítés:   elöl, hosszában

Szívómotor, szekvencionális befecskendezés

Sebességfokozatok száma: 5, vagy 6 kézi 
Kamratérfogat (cm3):   2 x 654 = 1308   
Sűrítési viszony: 10,0:1    
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 192 (141)/7000, illetve 231 (170)/8200 
Nyomaték (Nm / 1 min): 220/5000, illetve 211/5500

Gyorsulás 0-100 km/h: 7,2 és 6,4 mp.

Végsebesség: ~223, és ~235 km/h

Több autó