5 kipusztíthatatlan szobanövény - akár hetekig is képesek fejlődni fény és víz nélkül

hirdetes

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

TK

A kezdő vagy feledékeny gondozók vegyél tudomásul: ezeket a növényeket még a sötét szekrénybe is bezárhatnánk, akkor sem lassulna fejlődésük – lássuk, mikre gondolunk.

Rákvirág

Új vagy a szobanövények világában? Vagy talán egy olyan növényt szeretnénk, ami amellett, hogy élettel tölti meg szobánkat, nem is igényel sok odafigyelést? A Costa Farms nevű nagykereskedő növénytermesztő úgy döntött, kideríti, melyek a legkeményebb szobanövények. Hogyan? Több fajtát három hétig, öntözés nélkül hagytak egy sötét szekrényben. Öt közülük átvészelte ezt a kihívást, és továbbra is egészségesen fejlődtek. Egyetlen virág sem halhatatlan, viszont ezek a fajták nem bánják a gyenge fényviszonyokat (vagy a hosszú ideig tartó fénytelenséget). Rendkívül elnézőek, ha elfelejtjük meglocsolni őket, és még az alacsony páratartalom sem jelent problémát számukra. Próbáljunk ki az alábbiak közül egy rendkívül szívós szobanövényt, és rájövünk, szinte lehetetlen kipusztítani őket.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett szobanövényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


1.    Közönséges elefántláb


Vastag, csupasz törzsét hosszú, fűszerű levelek veszik körül, ezzel pálma-szerű megjelenést kölcsönözve. Vaskos szárában vizet tárol, ami lehetővé teszi, hogy sok ideig nedvesség nélkül élhessen. Ettől függetlenül akkor fejlődik legjobban, ha meglocsoljuk, amikor talaja már kiszáradt, és közvetlen fényre helyezzük. Tipikusan olyan növény, amelyre nagyobb veszélyt jelent a túlzott törődés, mint az elhanyagoltság. Nem kifejezetten páraigényes, de a folyamatosan száraz levegő miatt megbarnulhat a levelek vége.

hirdetes


2.    Japán cikász


Sötétzöld levelei a szárakon, csakúgy, mintha tollak lennének helyezkednek el - ez adja mutatós külsejét szobanövényünknek. Gyakran terebélyesebbre nő, mint amilyen magasra, és kellemes trópusi hatást nyújt otthonunknak. Bármilyen fényviszonyban jól érzi magát, akár közvetlenül napos helyre is rakhatjuk, csak adjunk neki vizet, amikor már száraznak érezzük földjét. Növényünk szereti a párás környezetet.
 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-12-11

Paradicsom beltéri nevelése – tippek, hogyan növesszünk paradicsomot szobánkban egész télen

A paradicsom meleg évszaki zöldség, amely a hideg fenyegetésekor elpusztulhat. Mégis lakásodban is könnyedén nevelhető, mpst elmondjuk, hogyan - tudd meg Te is.

2022-01-09

Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

Az orchideákra érdemes télen is megfelelően odafigyelni, ezzel is biztosítva virágzásukat és fejlődésüket. Cikkünkből tudj meg mindent az orchideák téli gondozásáról!

2022-01-09

14 tipp a növények beltéri tárolásához és gondozásához télen

Néha még a szobanövények is nehezek vészelik át a telet, de szerencsére sok mindent megtehetünk az egészségük és fejlődésük érdekében a hideg időben.

2022-01-09

9 tipp, hogy kertedet előkészítsd a kései kertészkedéshez

Akár hiszed, akár nem, a termékeny időszak nem ér véget a nyárral együtt. A késői szezonban történő ültetés sikeres és hatékony termesztési lehetőség, amely friss őszi, sőt, téli terményt eredményez.

2021-11-10

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

Érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni és tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is befolyásolják majd.

2021-11-26

A Lidl meglépte: beszáll a magyar hússzektor támogatásába, nem is akárhogyan!

A Lidlből hazatérve, biztosak lehetünk benne, hogy magyar húst vettünk. Ugyanis a Lidl is beszállt a hazai hússzektor támogatásába, átalakítja a kínálatát is.

2021-11-22

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Mégis vannak olyanok, melyekkel csak a baj van - lássuk őket!

2022-01-06

Egy igazi különlegesség: A zöld küllőt választották meg az év madarának

A zöld küllő lett az év madara a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása szerint. Nézzük mit kell tudni erről a csodaszép madárról!

További cikkek ebben a témában


szállítók

a számvitel meghatározása szerint mindazok a jogi személyek, amelyeknek jogukban áll... Tovább

fűtési rendszerek

a különféle termelő és kommunális helyiségek ellátása hőenergiával, amelyet a fűtendő... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés