2023. Január 28. Szombat - Károly,

2006.07.19.

Koncepció

Mazda MX-5 Kupé.

Mazda MX-5 Kupé.

1989-es megjelenése óta a Mazda MX-5 több mint 150 nemzetközi díjat zsebelt be. Lassan már köztudott tény, hogy az autó határtalan vezetési élményt nyújt, főleg kanyargós mellékutakon. A típus III. generációja Mazda MX-5 Kupé néven hamarosan összecsukható keménytetővel is elérhető, így feltehetőleg még több vásárló tapasztalhatja meg a vezetés igazi örömét, egy ilyen elérhető autóban.


Az összecsukható keménytető gombnyomásra nyílik és csukódik. Hihetetlen, de a csomagtér mérete megegyezik a vászontetős kivitelével.  A műveletek természetesen külön-külön, mindössze 12 másodpercet vesznek igénybe, ami új rekord az összecsukható keménytetejű autók mezőnyében. Nagyon fontos momentum, hogy csak 37 kilogramm pluszterhelést jelent a tető és a mechanikája, a könnyű súlyáról és kiváló súlyelosztásáról is elhíresült Mazda MX-5 számára.MAZDA MX-5 Kupé

Hamarosan részletes leírást közlünk a típusról ugyanitt, addig is beszéljenek a képek. MAZDA MX-5 Roadster Kupé teszt ITT!

Az MX-5 Kupéhoz kapcsolódó hír még, hogy a Mazda Motor Europe hivatalosan útjára indította azt a fotópályázatot, mely szeptemberben ér véget, s melynek fődíja egy MX-5 Roadster Coupe. A pályázatra olyan felvételeket várnak, melyek jól érzékeltetik a Mazda Zoom-Zoom filozófiájának lényegét. honlapra küldhetik be, ahol az oldal látogatói kedvenc képükre is szavazhatnak, egészen szeptember 8-ig, amikor véget ér a pályázat. Az online szavazatokat ekkor összeszámolják és így alakul ki az első 30 fotó listája. Ezekből tíz győztest választ ki a zsűri, melyben olyan nevek szerepelnek, mint a profi fotós Dingo és Bo Hylen, vagy a jól ismert kreatív igazgató, Eddy Greenwood.
A győztesek listáját szeptember 22-én hozzák nyilvánosságra az interneten – a döntős fotók beküldőinek ajándékai között Bose® házimozi és audio-rendszer is szerepel – a fődíj nyertesét az idei párizsi Autószalonon egy új MX-5 Roadster Coupé várja (elektromos motorral nyitható keménytetős változat).

A fotópályázat honlapja: www.zoomzoomphoto.comMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 KupéMAZDA MX-5 Kupé

Ossza meg!

Vissza: Koncepció
címkék:Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó