2017. November 23. Csütörtök - Kelemen

Bemutatkozott az új Mazda3 MPS.

Új Mazda3 MPS

Forrás: Mazda

 Megnyitotta kapuit az idei Genfi Autószalon, ahol már az európai nagyközönség is szemügyre veheti az új Mazda3-at. Míg annak idején az első generációs Hármas megjelenése után csak 3 évvel később érkezett meg annak kimondottan nagyteljesítményű kivitele a Mazda3 MPS, most a második generációs Hármas bemutatkozásával egyidőben megérkezett az MPS is.


Bevált alapokon.

 A Mazda3 MPS genfi bemutatkozása után már hivatalosan is kijelenthető, hogy az autó erőforrása a továbbra is 260 lóerő és 380 Nm mozgósítására képes 2,3 literes közvetlen benzin befecskendezéses MZR 2,3 DISI maradt.Új Mazda3 MPS. A A motor továbbra is csak az első kerekekre adja át teljesítményét a hatfokozatú kézi váltón keresztül. Mindez nem olyan nagy baj, hiszen így nem vesz el értékes lóerőket a hátsó hajtás, illetve a már jól bevált aktív nyomatékelosztású differenciálmű sok más konkurenssel szemben lehetővé teszi a kanyarokban is a teljesítmény nagy részének kiaknázását.Új Mazda3 MPS.

 Formailag viszont jelentősen megváltozott az autó, még a donornak számító második generációs Mazda3-hoz képest is. Ezentúl az európai kiviteleken is nagyméretű hátsó spoiler lesz ugyanúgy, ahogy korábban az észak-amerikába szállított Mazdaspeed3-okon.Új Mazda3 MPS. Akinek az új Mazda3 MPS erőtől duzzadó domborulatai, illetve hatalmas első légbeömlő nyílása nem elégítik ki az autó aggresszív megjelenése iránti igényét, annak itt a motorháztetőn nyitott nagyméretű nyílás, amit akár egy Subaru WRX Sti is megirigyelhetne. Ezen keresztül érkezik egyébként a töltőlevegő hűtőhöz a levegő. A lökhárító alsó légbeömlő légterelő lamelláinak formái pedig egyenesen a Mazda Furai tanulmányautó motívumait idézhetik fel a szemlélőben.Új Mazda3 MPS.Új Mazda3 MPS.Új Mazda3 MPS.Új Mazda3 MPS.Új Mazda3 MPS.Új Mazda3 MPS.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó