2019. Június 24. Hétfő - Iván

Mazda5 multifunkciós fejegységgel.

Mazda5 multifunkciós fejegységgel.

Forrás: Autó-Expanzió Kft.

 A Mazda5 egy családi egyterű, melyben egyszerre akár hét személy is utazhat. Az általában több gyermekes családok által vásárolt típus utasterében nagyon sok praktikus megoldás található, de mint azt régóta tudjuk,  nincs olyan dolog,  amit ne lehetne jobbá tenni.


 Kivánságműsor.

A Mazda5 gépkocsiját cégünknél megvásárló tulajdonosnak nagyon sok kívánsága volt, melyeket az új autó átadása előtt kellett megvalósítanunk.. Ezek közül most azÍgy kezdődött. audió rendszerhez tartózó dolgokkal foglalkozunk. Ügyfelünk elsősorban szeretett volna  egy DVD lejátszót, főképpen azért, hogy hosszú utazás közben a gyerekek a hátsó tetőmonitoron filmet nézhessenek, addig sem zavarva őt a vezetésben. Szeretett volna továbbá egy nagyképernyős navigációs berendezést, de nem olyan szokványos szélvédőre tapasztós fajtát.

 Válaszunk úgy hangzott. hogy szereljük ki a Mazda5 gyári audio fejegységét és tegyünk be annak a helyére egy olyan érintőképernyős Kenwood készüléket amely dvd filmek lejátszására is alkalmas, de "van benne" magyar nyelvű, teljes Európa térképet tartalmazó navigáció is, és természetesen alkalmas a tetőre szerelt, felhajtható képernyőjű, 10,5 collos képátlójú monitor képanyaggal történő kiszolgálására is.

A tetőmonitor beszerelésének egy pillanata.

 Jó megjelenés.

 Ilyenkor rendszerint felmerül a kérdés: gyári szerűen fog kinézni a beszerelés után is a középkonzol? Természetesen a gyári megjelenésen - amint azt a képek alapján bárki megítélheti -, nem esett csorba, így továbbléphetünk a kihangosító kérdésre.  A kihangosító már alaphelyzetben megtalálható a beszerelt  Kenwood DNX 8220 BT típusú "mindentudó" fejegységben, így annak monitorán végigkövethető a telefonhívásokkal kapcsolatos minden információ, amennyiben bluetooth képességgel rendelkező telefonunk van.

A Kenwwood DNX8220 BT, a Mazda5 középkonzoljában.

 Mindenevő.

 A multifunkciós fejegység képességeinek ezzel még nincs vége, hiszen további jelforrások csatlakoztathatóak hozzá. Ebben segítséget nyújt a kesztyűtartóba kivezetett két darab USB csatlakozó, illetve a tulajdonos kérdésére egy audio/video csatlakozó, hogy a kézi videokamerájára rögzített anyagot is bármikor azonnal megtekinthesse, a fejegység vagy a hátsó tetőmonitor képernyőjén.

Minden szinten szinte minden a Mazda5-ben.

Hátsó őrszem.

  Még mielőtt bárki azt hinné, hogy ez már több mint sok, még nem teljes a "történet". A Mazda5-be, vagy helyesebben a Mazda5-re beszerelt tolatóradar segítségét egy színes Kenwood tolatókamera is kiegészíti. Mit gondolnak, ennek képe hol jelenik meg? Hát persze, hogy nem máshol, mint a már eddig is magasztalt Kenwood DNX 8220 BT készülék képernyőjén, a középkonzolon. Mindez automatikusan megtörténik, amikor hátramenetbe kapcsoljuk a váltót.

Itt éppen a tolatókamera képe látható a Kenwood kijelzőjén.

 Zónakiosztás.

 A további érdekességek a részletekben lakoznak. Például megtehetjük azt, hogy amikor a gyerekek hátul egy DVD filmet néznek, akkor elöl a navigáció, vagy a rádió üzemel, vagy netalán a valamelyik USB csatlakozón "beküldött" zenét hallgatjuk. Ebben segítségünkre van az is, hogy hátul vezeték nélküli fejhallgatókon is élvezhető a filmek hanganyaga. Amennyiben lemondunk a fülesek felvételéről, akkor a Kenwood hallgatási zónakijelölő képességeinek hála, megtehetjük, hogy a Mazda5 hátsó hangszóróira a tetőmonitor képéhez tartozó hangot "küldjük", míg az első hangszórókon akár a már említett rádiót, navigációt vagy külső jelforrás hangját hallgatjuk. Varga István (209577080)

Navigáció a Mazda5-ben. 

További képek

Ossza meg!

Vissza: Mazda tuning
címkék:

Kommentek

mazda-auto.hu | 2012-09-06 13:34 Lévai András (2012-09-04 23:16 ) részére Válasz erre

A legolcsóbb DVD, Navi,bluetooth-os... DNX fejegység pillanatnyilag 299900,-Ft. Az adapterek (középkonzol, kábelezés)és a beszerelés költsége 90-110e Ft körül alakul.

Lévai András | 2012-09-04 23:16 Válasz erre

Tisztelt Mazda autó szerviz!

2006-os mazda5-ösöm van,és a KenwoodDNX ára,és beszerelése érdekelne.

Hegedüs Sándor | 2011-09-15 17:25 Válasz erre

Érdekelne a Kenwood DNX BT rendszer és optikai tuning a Mazda 5-re.

Danku Gábor | 2010-01-12 23:25 Válasz erre

Nekem is Mazda 5 van. Érdekelne engem is a Kenwood DNX 8220 BT rendszer. Hol lehet beszereltetni és mennyibe kerül.

1

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Lamborghini Countach QV 1985-1988.

Ajtók száma:  2
Ülések száma: 2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4170, 2000, 1070 mm

Tengelytávolság: 2500 mm

Hasmagasság: 105 mm
Hengerek:  12 henger V alakban 60°

Szelepek száma: 48 
Motorbeépítés:  hátsó tengely előtt hosszában

Szívómotor, karburátorok. (néhány késői USA verzió befecskendezővel) 

Lökettérfogat (cm3):   5167

Furatxlöket (mm): 85,5x75 mm  
Sűrítési viszony: 9,5:1    
Teljesítmény (LE/ 1 min): 455 /7000 
Nyomaték (Nm / 1 min): 501/5200

Sebességfokozatok száma: 5

Hátsókerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/h: 4,8 mp.

Gyártott darabszám: 610

Végsebesség: ~295-310 km/h

Több autó