2018. Január 19. Péntek - Sára

2008.01.18.

Mazda hírek

Új Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció

Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció

 Az újvilágban rendkívűl népszerűek voltak a Mazda RX-8-hoz az európában hivatalosan nem forgalmazott Mazdaspeed kiegészítő tuning karosszéria elemek, illetve alkatrészek. A napokban bemutatott megújult RX-8-hoz már szintén elkészültek a Mazda gyári tuningszekciója által megálmodott kiegészítők, melyeket a tokió-i szalonon mutat be a gyár, egyelőre koncepcióként.


 Ettől függetlenül szinte biztos, hogy a "Mazda RX-8 Mazdaspeed Concept" felszerelései változatlan formában lesznek megrendelhetőek a Mazda kereskedésekben a 2. szériás RX-8 kivitelekhez. Persze nem Európában továbbra sem.Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció.

 A Mazdaspeed csapata egy igen aggresszív megjelenésű első lökhárító borítással szerelte fel az autót. Az új RX-8 szögletes ködlámpáit pedig kerek egységekre cserélték. Az olajhűtők előtti hatalmas légbeömlő nyílások krómozott pálcái pedig eltűntek. A 20 collos krómozott könnyűfém felniken Yokohama gumiabroncsok feszülnek, míg a felfüggesztésben keményebb rugókat és lengéscsillapítókat alkalmaztak, mely segíti a még gyorsabb kanyarvételeket. A felnik mögött jól látszanak a kékre fényezett Mazdaspeed feliratú fékmunkahengerek.Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció.

 Az új Mazda RX-8 hátsói lámpáinak búra alatti krómozása a Mazdaspeed koncepción fekete színűre változott, fokozva az autó agresszív megjelenését. Az előző kivitelű Mazdaspeed RX-8 állítható hátsó szárnya változatlanul került át az új autóra. Első látásra a küszöb légterelőről is elmonható ugyanez.A Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció igen csábító beltere.

 A belső térben elöl igazi versenyülések vannak az autóban, melyek a hátsó ülésekhez hasonlóan kék cérnával öltött fehér bőrözést kaptak.Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció

 Az ablakemelő konzol a kárpitozáshoz illeszkedve, fehér karbon mintázatú. A középkonzol nagyméretű kijelzője navigációs és audió központ is egyben. Érdekessége, hogy a motor állapotának egyes pillanatnyi adatai is megjeleníthetők rajta.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Lamborghini Countach QV 1985-1988.

Ajtók száma:  2
Ülések száma: 2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4170, 2000, 1070 mm

Tengelytávolság: 2500 mm

Hasmagasság: 105 mm
Hengerek:  12 henger V alakban 60°

Szelepek száma: 48 
Motorbeépítés:  hátsó tengely előtt hosszában

Szívómotor, karburátorok. (néhány késői USA verzió befecskendezővel) 

Lökettérfogat (cm3):   5167

Furatxlöket (mm): 85,5x75 mm  
Sűrítési viszony: 9,5:1    
Teljesítmény (LE/ 1 min): 455 /7000 
Nyomaték (Nm / 1 min): 501/5200

Sebességfokozatok száma: 5

Hátsókerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/h: 4,8 mp.

Gyártott darabszám: 610

Végsebesség: ~295-310 km/h

Több autó