2020. Július 11. Szombat - Nóra, Lili

2008.01.18.

Mazda hírek

Új Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció

Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció

 Az újvilágban rendkívűl népszerűek voltak a Mazda RX-8-hoz az európában hivatalosan nem forgalmazott Mazdaspeed kiegészítő tuning karosszéria elemek, illetve alkatrészek. A napokban bemutatott megújult RX-8-hoz már szintén elkészültek a Mazda gyári tuningszekciója által megálmodott kiegészítők, melyeket a tokió-i szalonon mutat be a gyár, egyelőre koncepcióként.


 Ettől függetlenül szinte biztos, hogy a "Mazda RX-8 Mazdaspeed Concept" felszerelései változatlan formában lesznek megrendelhetőek a Mazda kereskedésekben a 2. szériás RX-8 kivitelekhez. Persze nem Európában továbbra sem.Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció.

 A Mazdaspeed csapata egy igen aggresszív megjelenésű első lökhárító borítással szerelte fel az autót. Az új RX-8 szögletes ködlámpáit pedig kerek egységekre cserélték. Az olajhűtők előtti hatalmas légbeömlő nyílások krómozott pálcái pedig eltűntek. A 20 collos krómozott könnyűfém felniken Yokohama gumiabroncsok feszülnek, míg a felfüggesztésben keményebb rugókat és lengéscsillapítókat alkalmaztak, mely segíti a még gyorsabb kanyarvételeket. A felnik mögött jól látszanak a kékre fényezett Mazdaspeed feliratú fékmunkahengerek.Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció.

 Az új Mazda RX-8 hátsói lámpáinak búra alatti krómozása a Mazdaspeed koncepción fekete színűre változott, fokozva az autó agresszív megjelenését. Az előző kivitelű Mazdaspeed RX-8 állítható hátsó szárnya változatlanul került át az új autóra. Első látásra a küszöb légterelőről is elmonható ugyanez.A Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció igen csábító beltere.

 A belső térben elöl igazi versenyülések vannak az autóban, melyek a hátsó ülésekhez hasonlóan kék cérnával öltött fehér bőrözést kaptak.Mazda RX-8 Mazdaspeed koncepció

 Az ablakemelő konzol a kárpitozáshoz illeszkedve, fehér karbon mintázatú. A középkonzol nagyméretű kijelzője navigációs és audió központ is egyben. Érdekessége, hogy a motor állapotának egyes pillanatnyi adatai is megjeleníthetők rajta.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó