2019. Február 21. Csütörtök - Eleonóra

Még tisztább Mazda CX-7 dízel.

Még tisztább Mazda CX-7 dízel.

Forrás: MMJ

 Az új Mazda CX-7 dízel lesz az első olyan Japán gyártmányú személygépkocsi, amely szelektív katalizációs rendszerrel (SCR) lesz felszerelve. A Mazda SCR rendszer kisebb, mint a korábbi megoldások, így lehetővé vált a személyautókban is a használata. A károsanyag kibocsájtást csökkentő rendszer a Mazda új MZR-CD 2,2 turbó-dízel erőforrással lesz kombinálva.


 A kamionoknál már bevált.

 A kamionok AdBlue karbamidos rendszeréhez hasonló megoldás a ráncfelvarráson áteső Mazda CX-7 típusban debütál majd. A Mazda SCR rendszer a kipufogógázok nitrogén-oxid tartalmát hivatott csökkenteni. Az üdvözlendő új megoldás tovább növeli a kategóriatársainál eleve alacsonyabb fogyasztású és kisebb szén-dioxid kibocsájtású, nagy hatásfokú új MZR-CD 2,2 turbó-dízel motor érdemeit.UREA: karbamid, control unit: vezérlőegység.

 A külön tartályban tárolt vizes karbamid folyadék  közvetlenül a kipufogógázok áramába kerül befecskendezésre, mely kémiai reakció útján csökkenti a nitrogén-oxidok mennyiségét. Szemben azokkal a technológiákkal, melyek plusz üzemanyagot használnak a nitrogén-oxidok kiégetéséhez, a Mazda SCR csak minimálisan érinti az üzemanyag felhasználást és a teljesítményt.Mazda CX-7 SCR. Hála az MZR-CD 2,2 motor kiváló adottságainak, a méretéből és összetettségéből adódóan eddig csak nagyméretű járművekben használt rendszer immár személyautókban is alkalmazható, hiszen csak igen kis méretű folyadék tároló tartályra van szükség. Az új turbó-dízel Mazda CX-7 megfelel a legszigorúbb európai EURO5 emissziós követelményeknek.  Mazda CX-7 dízel bemutató: ITT! 

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó