2018. Október 23. Kedd - Gyöngyi

2008.01.11.

Mazda hírek

Mazda RX-8 F/L

Mazda RX-8 2008

Forrás: Mazda

Szinte hihetetlen, de már 5 éve futnak útjainkon az első Mazda RX-8 gépkocsik. A bolygódugattyús wankel rendszerű erőforrással szerelt négyszemélyes sportkupé hamarosan megújul. Néhány napja megjelentettük az első kiszivárgott képet a ráncfelvarrott RX-8-ról, íme a folytatás...


 Az Egyesült Államokban megrendezendő Detroiti Autókiállítást használja fel a Mazda, hogy a nagyközönségnek bemutassa a megújult RX-8-at. Az  lejjebb látható képek már a kiállítás előtt megjelentek. Az ezeken látható RS kivitelű Mazda RX-8 RS valószínűleg csak Japánban lesz kapható, de azért a módosítások nagy része az egyéb RX-8 kivitelekre is érvényes. A bolygódugattyús, wankel rendszerű RENESIS erőforrás teljesítménye nem változik, viszont rövidül a végáttétel, ami a gyorsulási értékeket javíja. A képek szövegbuborékában ( Internet Explorer böngészővel )további információk találhatóak.A képeken látható 19 collos könnyűfém felnik valószínűleg csak a Japánban kapható Mazda RX-8 RS kiviteleken lesz gyári felszerelés.Az is valószínűsíthető, hogy a gyárilag felszerelt küszöb kégterelők szintén az RS kivitelű RX-8 jellegzetességei maradnak, mely a hátsó spoilerről is elmondható.Inkább csak ráncfellvarrásnak tekinthető a formailag ma is frissnek ható Mazda RX-8 megújulása.A Mazda RX-8 F/L új első lökhárítókat kapott, szögletesek lettek a ködlámpák, illetve valamivel nagyobbak az olajhűtők légbeömlő nyílásai.Hátul szintén új a lökhárító borítás, melyben alul immár két fényvisszaverő prizma is van. Az új Mazda RX-8 hátsó lámpái az eddigi egy kör motívum helyett kettőt tartalmaznak és még több energiatakarékos, illetve hosszú élettartamú ledet találunk bennük. Az új Mazda RX-8 első sárvédőin található szellőzőnyílások alakja megváltozott, melyeken már egy oldalvillogót is találunk. Az új RX-8 motorterében feltűnő az immár a tűzfalhoz is hozzákapcsolt toronymerevítő, illetve a könnyebben elérhető nívópálca. A bolygódugattyús Renesis-t érintő teljesítmény változások nincsenek, de rövidebb a végáttétel így még jobb lett a gyorsulás.A korábbi harmadik generációs nagy elődnek, a Mazda RX-7 FD-nek is létezett RS különkiadása. A Recaro sportülések valószínűleg az új RX-8 esetében is RS kivitel sajátosság maradnak. A középkonzol is változott, de a többi Mazda típussal ellentétben az RX-8 esetében továbbra is egy egység maradt az audio és a szellőzőrendszer.Az új Mazda RX-8 műszerfalán a legnagyobb változás, hogy a fordulatszámmérő piros sávjának helyzete a RENESIS hőmérsékleti viszonyait figyelembe véve módosul, illetve eltűnt az olajnyomás jelző óra.

...és további képek az eddigiekről:Az oldalvillogó a kerekek mögé került az új RX-8 első sárvédőjén.Vajon az alkalmazott króm diszítések csak az új RX-8 RS kivitelének sajátosságai?A hátsó spoiler valószínűleg külön rendelhető tartozék marad.Mazda RX-8 RS 2008Mazda RX-8 RS, Recaro sportülésekkel, melyek a kanyarvadász autóban szorosan tartják a testet.Mazda RX-8 RSA "B" oszlop nélküli karosszériakialakítás természetesen megmaradt.Új a Mazda RX-8 kormánykereke is.Mazda RX-8 F/L RS 2008.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Maserati Bora

 

Gyártási időszak: 1971-1978

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4355, 17688, 1134 mm

Tengelytávolság: 2000 mm

Hasmagasság:       mm

Légellenállási együttható:

Saját tömeg: 1619 kg
Hengerelrendezés: 8 henger, 90 fokos V alakban.

Szelepek száma: 16

Furat/löket: 93,9 / 89 mm

Sűrítési viszony: 8,05:1   
Motorbeépítés:  Hátsó tengely előtt hosszában, középen

Tüzelőanyag ellátás: 4 db Weber DCNF karburátor

Sebességfokozatok száma: 5 kézi (ZF)

Meghajtott tengely: hátsó
Lökettérfogat (cm3):  4930  
Szelepvezérlés típusa:   Dohc
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):   330 (246,1)/ 5500
Nyomaték (Nm / 1 min):     440,6/ 4000

Gyorsulás 0-100 km/h: 6,6

Végsebesség: 284 km/h

Gumiméret elöl: 205/70 VR15

Gumiméret hátul: 215/70 VR 15

Összesen 564 db készült.

 

Több autó