2019. Január 24. Csütörtök - Timót

2008.01.11.

Mazda hírek

Mazda RX-8 F/L

Mazda RX-8 2008

Forrás: Mazda

Szinte hihetetlen, de már 5 éve futnak útjainkon az első Mazda RX-8 gépkocsik. A bolygódugattyús wankel rendszerű erőforrással szerelt négyszemélyes sportkupé hamarosan megújul. Néhány napja megjelentettük az első kiszivárgott képet a ráncfelvarrott RX-8-ról, íme a folytatás...


 Az Egyesült Államokban megrendezendő Detroiti Autókiállítást használja fel a Mazda, hogy a nagyközönségnek bemutassa a megújult RX-8-at. Az  lejjebb látható képek már a kiállítás előtt megjelentek. Az ezeken látható RS kivitelű Mazda RX-8 RS valószínűleg csak Japánban lesz kapható, de azért a módosítások nagy része az egyéb RX-8 kivitelekre is érvényes. A bolygódugattyús, wankel rendszerű RENESIS erőforrás teljesítménye nem változik, viszont rövidül a végáttétel, ami a gyorsulási értékeket javíja. A képek szövegbuborékában ( Internet Explorer böngészővel )további információk találhatóak.A képeken látható 19 collos könnyűfém felnik valószínűleg csak a Japánban kapható Mazda RX-8 RS kiviteleken lesz gyári felszerelés.Az is valószínűsíthető, hogy a gyárilag felszerelt küszöb kégterelők szintén az RS kivitelű RX-8 jellegzetességei maradnak, mely a hátsó spoilerről is elmondható.Inkább csak ráncfellvarrásnak tekinthető a formailag ma is frissnek ható Mazda RX-8 megújulása.A Mazda RX-8 F/L új első lökhárítókat kapott, szögletesek lettek a ködlámpák, illetve valamivel nagyobbak az olajhűtők légbeömlő nyílásai.Hátul szintén új a lökhárító borítás, melyben alul immár két fényvisszaverő prizma is van. Az új Mazda RX-8 hátsó lámpái az eddigi egy kör motívum helyett kettőt tartalmaznak és még több energiatakarékos, illetve hosszú élettartamú ledet találunk bennük. Az új Mazda RX-8 első sárvédőin található szellőzőnyílások alakja megváltozott, melyeken már egy oldalvillogót is találunk. Az új RX-8 motorterében feltűnő az immár a tűzfalhoz is hozzákapcsolt toronymerevítő, illetve a könnyebben elérhető nívópálca. A bolygódugattyús Renesis-t érintő teljesítmény változások nincsenek, de rövidebb a végáttétel így még jobb lett a gyorsulás.A korábbi harmadik generációs nagy elődnek, a Mazda RX-7 FD-nek is létezett RS különkiadása. A Recaro sportülések valószínűleg az új RX-8 esetében is RS kivitel sajátosság maradnak. A középkonzol is változott, de a többi Mazda típussal ellentétben az RX-8 esetében továbbra is egy egység maradt az audio és a szellőzőrendszer.Az új Mazda RX-8 műszerfalán a legnagyobb változás, hogy a fordulatszámmérő piros sávjának helyzete a RENESIS hőmérsékleti viszonyait figyelembe véve módosul, illetve eltűnt az olajnyomás jelző óra.

...és további képek az eddigiekről:Az oldalvillogó a kerekek mögé került az új RX-8 első sárvédőjén.Vajon az alkalmazott króm diszítések csak az új RX-8 RS kivitelének sajátosságai?A hátsó spoiler valószínűleg külön rendelhető tartozék marad.Mazda RX-8 RS 2008Mazda RX-8 RS, Recaro sportülésekkel, melyek a kanyarvadász autóban szorosan tartják a testet.Mazda RX-8 RSA "B" oszlop nélküli karosszériakialakítás természetesen megmaradt.Új a Mazda RX-8 kormánykereke is.Mazda RX-8 F/L RS 2008.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:Autó katalógus

Monteverdi Hai 450 SS 1970.

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4343, 1788, 1021 mm

Tengelytávolság: 2548 mm

Hasmagasság:

Gumiméret elöl: 205/70-15

Gumiméret hátul: 225/70-15

Saját tömeg: 1247 kg
Hengerelrendezés: 8 henger V alakban 90 fok (Chrysler Hemi)

Szelepek száma: 16

Furat/löket: 107,95/ 95,2 mm

Sűrítési viszony: 10,25 : 1   
Motorbeépítés:  középen, hátsó tengely előtt, hosszában

Tüzelőanyag ellátás: Dupla négytorkú karburátorok

Sebességfokozatok száma: 5 (kézi ZF)

Hajtott tengely: hátsó
Lökettérfogat (cm3):     6974    
Szelepvezérlés típusa:  
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):     450 (335,6) / 5000
Nyomaték (Nm / 1 min):     664/ 4000

Gyorsulás 0-100 km/h: 4,9 mp

Végsebesség: 290 km/h

Több autó