2018. Május 26. Szombat - Fülöp

Mazda5 hibrid és elektromos Kettesek.

Mazda5 hibrid és elektromos Mazda2

Forrás: Mazda

 A Mazda újabb Mazda5 hibrid gépkocsit adott át közúti használatra, ezúttal Japán Yamaguchi tartományának egyik kormányzati szervéhez. A gyár célja ezekkel a bérbeadásokkal a minél szélesebb körő tesztelési tapasztalatok összegyűjtése. Cikkünk másik híre, hogy három Mazda2 kerül a szén-dioxid mentes jövőt kutató japán cég kartellhez. 


 Hol főnök, hol segéd szerep.

 A Mazda jelenlegi két hibrid típusában is bolygódugattyús wankel rendszerű erőforrást találunk, mely akár benzinnel, akár hidrogénnel is üzemel. De míg az RX-8 esetében a belső égésű wankel motor közvetlenül gondoskodik  kerekek hajtásáról, addig a Mazda5 rendszerében csak a kerekeket hajtó villanymotor táplálását végzi. A bolygódugattyús motor lehetővé teszi, hogy benzinnel és hidrogénnel is üzemképes legyen az autó. Hidrogénes üzemmódban gyakorlatilag csak vízgőz távozik a kipufogón. Mindkét típusból több darab fut már a közutakon, anapokban egy újabb Mazda5 hibrid került egy japán kormányzati cég szolgálatába.

Mazda5 hibrid.

 Elektromos város.

 Tokió-tól nem messze fekszik Tsubuka városa, ahol több cég összefogásával mielőbb szeretnék megvalósítani a "szénmenetes" energia hálózatot. Ennek elemeit  elektromos autók, gyorstöltők, akkutöltő állomások, napelemek, közös autóhasználat jelenthetik. A modellezésben a Mazda is részt kíván venni, melyet megerősít azzal, hogy három elektromos Mazda2 típust bocsájt a projekt rendelkezésére. Az autógyár ezzel is bővíti teszt tapasztalatait, tudás bázisát, mely például az elektromos autók fejlesztésében, az akkumulátorok újrahasznosítási technológiáiban jelentkezhet.

Mazda2 

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó