2017. November 23. Csütörtök - Kelemen

Mazda5 hibrid és elektromos Kettesek.

Mazda5 hibrid és elektromos Mazda2

Forrás: Mazda

 A Mazda újabb Mazda5 hibrid gépkocsit adott át közúti használatra, ezúttal Japán Yamaguchi tartományának egyik kormányzati szervéhez. A gyár célja ezekkel a bérbeadásokkal a minél szélesebb körő tesztelési tapasztalatok összegyűjtése. Cikkünk másik híre, hogy három Mazda2 kerül a szén-dioxid mentes jövőt kutató japán cég kartellhez. 


 Hol főnök, hol segéd szerep.

 A Mazda jelenlegi két hibrid típusában is bolygódugattyús wankel rendszerű erőforrást találunk, mely akár benzinnel, akár hidrogénnel is üzemel. De míg az RX-8 esetében a belső égésű wankel motor közvetlenül gondoskodik  kerekek hajtásáról, addig a Mazda5 rendszerében csak a kerekeket hajtó villanymotor táplálását végzi. A bolygódugattyús motor lehetővé teszi, hogy benzinnel és hidrogénnel is üzemképes legyen az autó. Hidrogénes üzemmódban gyakorlatilag csak vízgőz távozik a kipufogón. Mindkét típusból több darab fut már a közutakon, anapokban egy újabb Mazda5 hibrid került egy japán kormányzati cég szolgálatába.

Mazda5 hibrid.

 Elektromos város.

 Tokió-tól nem messze fekszik Tsubuka városa, ahol több cég összefogásával mielőbb szeretnék megvalósítani a "szénmenetes" energia hálózatot. Ennek elemeit  elektromos autók, gyorstöltők, akkutöltő állomások, napelemek, közös autóhasználat jelenthetik. A modellezésben a Mazda is részt kíván venni, melyet megerősít azzal, hogy három elektromos Mazda2 típust bocsájt a projekt rendelkezésére. Az autógyár ezzel is bővíti teszt tapasztalatait, tudás bázisát, mely például az elektromos autók fejlesztésében, az akkumulátorok újrahasznosítási technológiáiban jelentkezhet.

Mazda2 

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Lamborghini Countach QV 1985-1988.

Ajtók száma:  2
Ülések száma: 2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4170, 2000, 1070 mm

Tengelytávolság: 2500 mm

Hasmagasság: 105 mm
Hengerek:  12 henger V alakban 60°

Szelepek száma: 48 
Motorbeépítés:  hátsó tengely előtt hosszában

Szívómotor, karburátorok. (néhány késői USA verzió befecskendezővel) 

Lökettérfogat (cm3):   5167

Furatxlöket (mm): 85,5x75 mm  
Sűrítési viszony: 9,5:1    
Teljesítmény (LE/ 1 min): 455 /7000 
Nyomaték (Nm / 1 min): 501/5200

Sebességfokozatok száma: 5

Hátsókerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/h: 4,8 mp.

Gyártott darabszám: 610

Végsebesség: ~295-310 km/h

Több autó