2018. Május 25. Péntek - Orbán

Bérbe vehető Mazda5 hibridek.

Mazda5 hidrogén wankel hibrid.

 A Mazda bejelentése alapján megkezdődik - igaz egyelőre csak Japánban -, a Mazda5 Hydrogen RE hibrid bérbevehetési lehetősége. A Mazda "hidrogénes" hibrid rendszere az újításoknak köszönhetően jelentősen megnövekedett teljesítményt nyújt. A Mazda egyébként a világ első autógyára, amely lehetővé tette hidrogén hibrid gépjárművek elérhetőségét. A korábbi RX-8 hibridek után az első Mazda5 hibridek már az idén állami szervekhez és energiához köthető cégekhez kerülnek.


 Rajtra kész.

 A Mazda5 (Japánban Premacy) Hydrogen RE hibrid a Mazda második hidrogénes forgódugattyús erőforrással szerelt autója, amely elérhető az ügyfelek számára. A Mazda5 Hydrogen RE hibrid végső specifikációs adatait 2009 Március 5-én fogadta el az illetékes japán minisztérium. Az első autó amely elérhető lesz a bérbevevők számára, ezen a héten Március 25-én kapta meg regisztrációs számát.Mazda5 hidrogén hibrid.

 Wankel-elektro hibrid.

 Röviden a Mazda5 Hydrogen RE hibrid technikájáról: Az autó hajtásáról egy hidrogénnel és benzinnel is üzemelő forgódugattyús motor és egy elektromotor együttesen gondoskodik. A wankel rendszerű motor egy generátoron keresztül elektromos áramot termel, amely az autó mozgatását végzó villanymotort táplálja. Szemben az RX-8 hidrogén hibriddel, a Mazda5 hibrid 200km-rel nagyobb hatótávolságú és 40 százalékkal erősebb (hidrogén üzemmódban) annál. Lényeges különbség a két hibrid között, hogy az RX-8 esetében még a Renesis bolygódugattyús motor közvetlenül részt vesz a kerekek hajtásában is, míg a Mazda5-nél már nem. A Mazda5 hidrogén hibrid további érdekessége, hogy utasterében a kárpitok a Mazda által kifejlesztett növényi alapú szövetből készülnek ITT.Mazda5 hidrogén hibrid.

Részletesen az új Mazda5 Hydrogen RE hibridről: ITT.

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó