2019. Február 17. - Donát

Kifut az RX-8?

Mazda RX-8.

Forrás: ac

 Az RX-8-ast váltó wankel hibrid Mazda sportkocsiról szóló legutóbbi híreket viszonylag gyorsan pletykának minősítették a gyáriak, így jobb ha a közeljövőben nem számítunk a Toyota hibrid megoldásainak egyes elemeit is használó RX-7 vagy RX-9 sportautó megjelenésére. A pletykából annyi igaz, hogy lesz Mazda sportautó, valamikor.


 Még semmi sem biztos.

 A Mazda RX-8 gyártásának viszont sajnos úgy tűnik, meg vannak számlálva a napjai. Bár a 2009-ben megjelent frissített kiadás nálunk nem kapható, Európa egyes országaiban, illetve a világ számos pontján jelenleg is megvásárolható. Azonban az eladások az utóbbi időben nagyon lelassultak, annyira, hogy például az Egyesült Államokban mindössze 291 darab új RX-8-ast sikerült értékesíteni Januártól-Áprilisig.

Kifut a Mazda RX-8?

Ez pedig ahhoz nagyon kevés, hogy egy teljesen önálló platformot (futómű, "alváz", motor)  fenntartson egy viszonylag kisebb autógyár. Pillanatnyilag még arról sem beszélnek, hogy esetleg lesz egy egyedileg emblémázott, fényezett, és kárpitozott utolsó kiadása, az egyébként napjainkban is a legjobbak közé tartozó kormányzású és futóművű Mazda RX-8-asnak.

Kifut a Mazda RX-8?

 Arra viszont számíthatunk, hogy két éven belül megjelenik majd egy új Mazda sportautó, mely a Mazda MX-5 nyújtott alépítményére épül majd. Bár még hivatalosan ez a terv sem kapta meg a zöld lámpát, nem ez lenne az első eset, hogy csak a megjelenés előtti utolsó pillanatokban lesz "hivatalos" a fejlesztés. Azt viszont nem felejtettük el, hogy a jelenlegi formatervezési igazgató (Ikuo Maeda - Ő tervezte az RX-8-as karosszériáját is) már tavalyi kinevezésekor említette, hogy szeretne egy Nissan GTR, Porsche 911 konkurens Mazda típust. ITT.

Kifut a Mazda RX-8?

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Mazda Furai

Ajtók száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4563, 1956, 977 mm

Tengelytávolság: 2790
Ülések száma:   2

Háromtárcsás RE20B alapú wankel elvű motor  
Bolygódugattyúk száma: 3
Motorbeépítés:   középen hosszában

Szívómotor

Sebességfokozatok száma: 6 fokozatú félautomata. 
Kamratérfogat (cm3):   3 x 654 = 1962       
Változó hosszúságú szívócső rendszer
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min): 450/9000 
Nyomaték (Nm / 1 min): nincs adat

Gyorsulás 0-100 km/h: <4 mp

Végsebesség: ~290 km/h

Az egyetlen működő példány a TopGear showműsor epizódjának készítése közben 2008-ban kiégett.

Több autó