2021. Szeptember 23. Csütörtök - Tekla

Kifut az RX-8?

Mazda RX-8.

Forrás: ac

 Az RX-8-ast váltó wankel hibrid Mazda sportkocsiról szóló legutóbbi híreket viszonylag gyorsan pletykának minősítették a gyáriak, így jobb ha a közeljövőben nem számítunk a Toyota hibrid megoldásainak egyes elemeit is használó RX-7 vagy RX-9 sportautó megjelenésére. A pletykából annyi igaz, hogy lesz Mazda sportautó, valamikor.


 Még semmi sem biztos.

 A Mazda RX-8 gyártásának viszont sajnos úgy tűnik, meg vannak számlálva a napjai. Bár a 2009-ben megjelent frissített kiadás nálunk nem kapható, Európa egyes országaiban, illetve a világ számos pontján jelenleg is megvásárolható. Azonban az eladások az utóbbi időben nagyon lelassultak, annyira, hogy például az Egyesült Államokban mindössze 291 darab új RX-8-ast sikerült értékesíteni Januártól-Áprilisig.

Kifut a Mazda RX-8?

Ez pedig ahhoz nagyon kevés, hogy egy teljesen önálló platformot (futómű, "alváz", motor)  fenntartson egy viszonylag kisebb autógyár. Pillanatnyilag még arról sem beszélnek, hogy esetleg lesz egy egyedileg emblémázott, fényezett, és kárpitozott utolsó kiadása, az egyébként napjainkban is a legjobbak közé tartozó kormányzású és futóművű Mazda RX-8-asnak.

Kifut a Mazda RX-8?

 Arra viszont számíthatunk, hogy két éven belül megjelenik majd egy új Mazda sportautó, mely a Mazda MX-5 nyújtott alépítményére épül majd. Bár még hivatalosan ez a terv sem kapta meg a zöld lámpát, nem ez lenne az első eset, hogy csak a megjelenés előtti utolsó pillanatokban lesz "hivatalos" a fejlesztés. Azt viszont nem felejtettük el, hogy a jelenlegi formatervezési igazgató (Ikuo Maeda - Ő tervezte az RX-8-as karosszériáját is) már tavalyi kinevezésekor említette, hogy szeretne egy Nissan GTR, Porsche 911 konkurens Mazda típust. ITT.

Kifut a Mazda RX-8?

Ossza meg!

Vissza: Mazda hírek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni

Autó katalógus

Jaguar XJ-13 1964

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4483, 1854, 965 mm

Tengelytávolság: 2438 mm

Saját tömeg: 998 kg
Hengerelrendezés: 12 henger V alakban

Szelepek száma: 24

Furat/löket: 87 / 70 mm

Sűrítési viszony: 10,4:1  
Motorbeépítés:  középen, hátsó tengely előtt

Benzin befecskendezés 
Lökettérfogat (cm3):     4994    
Szelepvezérlés típusa:   DOHC
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):     509(374,3)/ 7600
Nyomaték (Nm / 1 min):     523/ 6300

Sebességfokozatok száma: 5 

Gyorsulás 0-100 km/h: nincs adat

Végsebesség: 274 km/h

Mindössze 1 darab példány készült.

Több autó