2020. Augusztus 13. Csütörtök - Ipoly

Mazda 626

Vissza a topikokhoz

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!


zsilicsabi | 2017-01-12 18:23

Sziasztok!

mazda 626 2000/07hó 2.0 benzines 136le automatám van. Lépcsőhátuljú.
Minimális koccanás miatt a jobb hátsó lámpa alatti müanyagom és a lökhárítóm sérült.
Hogy hívják a lámpa alatti részt? az lökhárító elem vagy lámpa tartozék?
Előre is köszönöm.

Esetleg tippetek van, hol tudom javítani? gyors szép munkáért szeretek fizetni is

djjosy | 2016-12-28 13:42 BluElite részére

Szia.Megtaláltam a hibát miért nem villantak fel az irányjelzők a jobb oldalon.A zárszerkezetben lévő kis fogaskerekekből 2-3 fog megkopott.Úgy érzékelte hogy nem zár be rendesen,mert ott a motor felpörgött.Erre úgy jöttem rá hogy már zakatolt hátul a zárszerkezet és nem zárt v agy nyitott mindig.Most a saját anyagából pillanat pákával melegitettem oda műanyagot,és húztam bele a fogakat + tűreszelővel.Egyenlőre működik.Viszont ha van valakinek rossz centrálzárja hátsó,amiben pl a motor rossz,de a fogaskerekek nem kopottak,abból a kissebbikre lennék vevő :)

Pakerskali | 2016-12-23 17:56

Sziasztok!

Elvittem szerelőhöz a mazda 626 kombimat aki pár nap után kiszúrta,hogy a fulladást ill. alapjárat leesést az egyik gyújtókábelen lévő tűhegynyi lyukacska okozta. A készlet cseréje után minden a régi.

Köszönöm a tippeket és a segítséget.

Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

djjosy | 2016-12-21 06:24 BluElite részére

Szia.Örülök hogy megfogadtad a tanácsom.Mondtam nem nagy meló...Én most azt vettem észre amit már irtam hogy központi bezár.. és jobb oldalon nem villannak fel az irányjelzők….de mindent zár…. ma reggel felvillantak...viszont a vonohorog visszajelzőm is hol világit hol nem… van egy kis dobozkája,nekem ez a bal lábamnál oldalt van bedugva a burkolat mögé...szerintem ő lesz a ludas, ezt is megnézem...mert amikor ezt összenyomtam kézzel a dobozkát elaludt és ajtózáráskor felvillant minden irányjelző!Valami érintkezés baj lesz,de mivel nem szétszedhetős csere… nem nagy tétel de kiváncsiságból úgyis szétbontom ha már megvettem az újat :)

BluElite | 2016-12-18 13:11 Pakerskali részére

Szia!

 

Szerintem kérdezd meg a szakértőt a másik topicban.

A benzines mazdák lelki világáról fogalmam sincs, de azt tudom, amikor a régi mondeóm ilyeneket produkált, valami jeladó probléma volt vele mindig. pl. próbáld meg lehúzni a kábelét a maf szenzornak (légtömeg mérő) vagy a lambda szondának, és nézd meg észlelsz-e változást. Ha ezek után is ugyn ez a helyzet, akkor felmerül a kérdés hogy az EGR szelep vagy  pillangószelep környéke nem koszosodott el nagyon?

 

Tisztelettel: BluElite

BluElite | 2016-12-18 13:05

Kedves Fórumtársak!

Megcsináltam a régóta halogatott projektet, megjavítottam a gyújtáskapcsoló betétjét. A probléma az volt hogy nem tudtam elindtani az autót. Gyújtás rajt volt, izzított is, de az indítómotor nem tekert. Villamos szerelő ismerős nem vállalkozott  szétszedésre, ráadásul el is riasztott, hogy az új alkatrész kb harmincezer magyar királyi forint. Így beszerelt egy nyomógombot, azzal volt indítható az autó. Gondoltam, mielőtt kiadok ennyi pénzt, megnézem mi is a baj. Djossy kolléga megnyugtatott, nem nagy meló. Így nekiálltam én is:

- levettem a gyújtáskapcsoló körüli műanyag burkolatokat.

- a kapcsoló betétet kellett ezután leszerelni (bal kéz felől van, két elektromos csatlakozóval) 

- A csatlakozókat lehúztam.

- egy csavar tartja az egész betétet. Kicsit vacak helyen van, de kitekertem

- kijött a betét. 

- A többi a konyhaasztalon történt :-) szétpattintottam. Van benne két réz lemez, és azokkal szemben a burkolatban érintkezők. Ezeket megpucoltam, koszosak voltak. A rézlemezeket 2, illetve 3 pici rugó tartja, vigyázni kell, el ne vesszenek.

- Véletlenül maga a lemezek alatti forgó rész is szétugrott, kiesett két rugó meg két csapágygolyó. Ezek biztosítják a gyújtáskulcs elforgatásakor a “fokozatokat”. Szerencsére nem veszett el semmi, sikerült összerakni.

- mindent visszatettem a helyére. A réz lemezeket sem lehet rossz helyzetben visszatenni.

- Ház összepattint, beszerel, próba..

éés...ééés..ééés: MŰŰŰŰKÖDIK!

hihetetlen hogy ezért képesek lettek volna vetetni elem egy másikat…..

Pakerskali | 2016-12-17 21:12

Tisztelt Fórumozók! Az lenne a problémám egy 99-es 626 kombi glx 2.0 literes 116 le benzines mazdával,hogy alapjáraton a fordulat nagyon leesik és intenzivebb gázadásnál majdnem lefullad,rángat,dadog csak nagyon finoman lehet vele felgyorsulni teljesen erőtlen és mintha egy henger nem menne.Gyergyák kicserélve,de hiba maradt.Néha benyomott kuplungnál leáll a motor és ha járó motorral üresben gurulok akkor is leáll és nem lehet kormányozni illetve a fék sem működik.Valakinek van esetleg valami tippje? Előre is köszönöm. 

BluElite | 2016-12-06 14:49

Szép napot!

Két kérdésem volna:

  1. ‘98-as 626 estében lehet valahol állítani azt hogy a hátsó ülések lábteréhez mennyi levegő kerüljön? Mert ha a fűtés panelenen (manuális klímás) betekerem hogy lefele nyomjon, szinte minden levegő az első ülések lábteréhez kerül, a hátsóhoz alig. Amennyire láttam, a fűtés irányának szabályozását a mozgató bowden jól követi, szépen állítgatja a dolgokat a műszerfal alatt. Arra gondolok inkább, hogy van-e valahol valami rejtett kallantyú, tekerő, mifene, amivel plusz levegőt tolhatnék hátra? Most is megy, de kevésnek ítélem meg, és ha meleg levegőt akarok lefele tolni, akkor hátul fáznak, nekem meg leég a lábam.
  2. A második kérdésem: A jobb első ülést hogy lehet egyszerűen és gyorsan kivenni? Valami speciális szerszám kell-e?

Előre is köszönöm: BluElite

djjosy | 2016-11-23 07:37

Valaki megtudja mondani hol van az indexrelé a 626 gf 2.0 ditd-ben? 2000-es évjárat.Jobb oldali irányjelzők nem villanak fel mikor bezárom a központit.Bezár és kinyit mindent rendesen.Irányjelzők és elakadásjelzők is működnek ahogy kell.Csak mikor zárok a jobb oldalon nem villannak fel ….

djjosy | 2016-11-21 06:30 BluElite részére

Szia.A baj csak az hogy menetközben mikor nagyobb a terhelés inkább akkor van a hang…. olyan nyöszörgő….. amikor elveszem a gázt egy húzatás után pl…..

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!

Autó katalógus

Lamborghini Diablo GT 1999

Ajtók száma:  2
Ülések száma:  2

Hosszúság, szélesség, magasság: 4430, 2040, 1115 mm

Tengelytávolság: 2650 mm

Hasmagasság: 110 mm

Saját tömeg: 1530 kg
Hengerelrendezés: 12 henger V alakban 60°

Szelepek száma: 48

Furat/löket: 87 / 84 mm

Lökettérfogat (cm3) : 5992

Sűrítési viszony: 10,7:1   
Motorbeépítés:  középen, hátsó tengely előtt

Benzin befecskendezés 
Szelepvezérlés típusa:   Dohc
Teljesítmény (LE (kW) / 1 min):  574,9(422,8)/ 7300
Nyomaték (Nm / 1 min): 630 Nm / 5500

Sebességfokozatok száma: 5

Hátsókerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/h: 4,4 mp

Végsebesség: 338 km/h

Több autó